WBE Kleiduivendag 8 oktober

19

september

WBE Kleiduivendag 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober 2016 organiseert de kleiduiven commissie haar jaarlijkse WBE-Kleiduivendag. Deze dag is een ideale gelegenheid om de schietvaardigheden te oefenen.
Dit jaar heeft de organisatie zich weer ingezet om de banen interessant te maken voor zowel de jager als de sportschutter. De nadruk ligt dit jaar echter op de jager! Kleiduiven worden zo geworpen dat iedereen die een akte heeft flink veel kleiduiven moet kunnen treffen. Er zijn verschillende banen beschikbaar. Er is keuze genoeg! Tevens is er de gelegenheid om een rondje te schieten voor mensen zonder jachtakte of wapenvergunning, hiervoor is een speciale “introducee” baan ingericht.

Erkenninghouder en wapenhandel Harald Voskuil exploiteert het ééndaagse “schietcentrum Slootermeer” in samenwerking met de kleiduiven commissie van onze WBE.
De kaartverkoop start om 09.30 uur op de baan. Er mag geschoten worden van 10:00 tot 18:00 uur.

Enkele belangrijke punten uit het reglement:

  • Iedere Jager of sportschutter schiet eerst de wedstrijd, daarna kan men schieten op banen naar keuze
  • Bij gebruik van uw eigen wapen moet u, uw jachtakte of verlof kunnen tonen
  • Er wordt uitsluitend geschoten met staalpatronen
  • Gebruik van eigen munitie is toegestaan, mits kal. 12 en hagelnummer 7
  • Personen zonder jachtakte of verlof moeten zich kunnen legitimeren
  • Het volledige schietreglement ligt op de baan ter inzage

Uiteraard is er aan de interne mens gedacht en is er zoals ieder jaar in de kantine weer een hapje en een drankje te koop.

Om ook dit jaar de kleiduiven dag tot een succes te maken nodigen wij u uit om uw jachtmaten, buurjagers of andere geïnteresseerden mee te nemen. Laten we er samen een gezellige dag van maken!
Met uw deelname bevestigt u uw betrokkenheid met uw WBE!

- WBE, Voorst,

0 Comment