Op zaterdag 27 november heeft de jachthoornblaasgroep van de WBE Gendringen-Bergh tableau geblazen bij eterij & tapperij De Smoks in Zelhem. Zij organiseerden, in samenwerking met de Wildbeheereenheid Zelhem-Doetinchem een wildwandeling “De Laatste drift” met aansluitend een 6-gangen diner. 

Leden van de Wildbeheereenheid Zelhem-Doetinchem namen de deelnemers die middag mee het jachtveld in. Tijdens de wildwandeling werd verteld over jacht, beheer en schadebestrijding. Ook was er natuurlijk een opwarmertje in het veld. Een heel mooie gelegenheid om de mensen, voordat ze aan tafel gaan, ook iets te vertellen over de jacht en de gebruiken.  

Jagers van de wildbeheereenheid waren die morgen op jacht geweest en met het geschoten wild werd op het marktplein tableau gemaakt en aan het wild de “laatste eer ” bewezen. 

Wij hebben geblazen de Begrußung en daarna de doodsignalen, Hasen tot, Kaninchen tot en voor de fazanten en de houtduif, Flugwild tot. Als afsluiting natuurlijk Jagd vorbei en het Halali.

Voordat de deelnemers naar binnen gingen om te genieten van het prachtig 6 gangen diner  klonken door Zelhem nog enkele nummer, o.a. twee doodsignalen, Reh tot en Sau tot en als afsluiting de Hegewald fanfare en natuurlijk Zum Essen. 

Helaas kon door corona en de sluiting om 17.00 uur, het wilddiner op zondag 28 november geen doorgang vinden.