Op zondag 5 april 2020 organiseert Vereniging het Ree, regio Achterhoek haar 53e Reewildshow. Zoals gebruikelijk wordt deze show gehouden bij restaurant de Duif in Ruurlo. Dit jaar is besloten om de show weer te concentreren op 1 dag. De Reewildshow laat zien wat er aan afschot is gepleegd en hoeveel valwild er was in het jaar 2019. De manifestatie is niet alleen interessant voor de reewildbeheerder uit de Achterhoek, maar is een bron van kennis voor iedereen die affiniteit heeft met reeën.

Op zondag 5 april zullen de geweien worden tentoongesteld, maar ook is er weer een programma met standhouders. Dit keer is er daarnaast een zeer interessante lezing van fotograaf en schrijver Isabella Rozendaal. Zij heeft vorig jaar in het Fotomuseum Den Haag een expositie gehad met de naam:” Isabella Hunts”. Het gaat over de jager, eten, de natuur en de dood en dan over de hele wereld. Haar expositie toont de talloze gezichten van de jacht; van trofeejacht tot het verzamelen van exotische diersoorten tot jagen als noodzaak om een gezin te kunnen voeden, en alles daar tussenin. Tijdens de show zal Isabella har belevenissen vertellen. ondersteund door prachtige foto’s. Per keer kunnen er ongeveer 30 mensen haar lezing volgen, dus wees op tijd!


Het programma is als volgt:
Zondag 5 april
10.00 uur Opening door jachthoornblazers Tiro gevolgd door een welkomstwoord door voorzitter Be Brinkman.
11.00 uur Lezing door Isabella Rozendaal.
13.00 uur nogmaals de lezing door Isabella Rozendaal.
16.00 uur Verloting
17:00 uur Sluiting

De 53e reewildshow zou niet compleet zijn zonder onze reewild gerelateerde en regionale exposanten en standhouders. Naast verschillende belangenorganisaties is er een gevarieerd aanbod van: natuurschilders, natuurfotografie, jachtbenodigdheden en streekproducten.

De Reewildshow vindt plaats bij Café Restaurant De Duif, Groenloseweg 57, 7261RM in Ruurlo.