Bericht/oproep afkomstig van grofwild coördinator Vereniging het Ree:

De laatste weken worden er in de Achterhoek op verschillende plaatsen steeds vaker wilde zwijnen waargenomen. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben ze nog weer toegeslagen in een particuliere tuin (omgeving Warnsveld). Maar ook in de omgeving van Toldijk, Hengelo en Hummelo zijn ze waargenomen.

Omdat wij in dit deel van Gelderland in een nulstand gebied zitten zijn wilde zwijnen niet gewenst. Mocht u met het reewild beheer bezig zijn en u komt een wild zwijn tegen waarop u kans heeft voor een weidelijk schot, wilt u dan zo vriendelijk zijn deze onmiddellijk te schieten, in de praktijk zal een tweede kans zal zich niet snel meer voor doen.

Alle WBE’s beschikken over wildmerken en een bloedafname pakket.

Na het schieten van een wild zwijn kunt u deze het beste ontwijden en in het veld achter laten.

Zorg ervoor dat u voor het vervoer van het karkas de papieren in orde heeft, zet uw akte niet op spel.

Voor alle jachtvelden staat een ontheffing klaar in FRS, u komt hier als volgt bij:

Als u deze opent en op de knop afdrukken drukt verschijnt er een PDF document die u kunt printen. Op de machtiging staan alle staan alle voorwaarden vermeld.

Wij hopen u op deze wijze voldoende geïnformeerd te hebben.