Is uw jachtveld (deels) gelegen in de Gemeente Oude IJsselstreek, dan willen wij u attenderen op ons “groenproject”. Ook in het voorjaar van 2019 is het weer mogelijk om in het buitengebied een houtwal, haag of een vogelbosje aan te planten. Ook bestaat er de mogelijkheid om een hoogstamfruitboomgaard (oude rassen) aan te leggen c.q. te herstellen. Ook laanbeplanting behoort tot de mogelijkheden.

Kijk eens rond in uw jachtveld waar zich mogelijkheden voordoen. Ook de aanplant rond bijvoorbeeld een mestsilo kan in het landschap al iets moois opleveren. Voor advies en het bespreken van de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Carel Bosman (06 – 30 45 95 64).

De opgave dient vóór 01 december 2018 bij ons binnen te zijn. We moeten daarna de projecten uitwerken en deze bespreken met de Gemeente. Na goedkeuring ontvangt u van ons bericht en kunt u de grond plantklaar maken. Het plantgoed wordt in maart 2019 geleverd.

Als u deze zomer door de gemeenten Oude IJsselstreek en Montferland fietst, zult u op vele plaatsen bloemrijke akkerranden tegenkomen. Deze akkerranden bieden broedgelegenheid, dekking en voedsel aan akkervogels en insecten. Ook de patrijs en de fazant profiteren hier optimaal van. Steeds meer jagers/agrariërs doen mee aan dit project.

Ook interesse, schrijft u dan nu in voor de (subsidie) regeling 2019. Wacht niet te lang maar maak er gewoon even werk van, want vol is vol.

U kunt contact opnemen met Robert Boevink (06 – 27250309). Robert is werkzaam bij de VAL Oude IJsselstreek. Hij kan u alles vertellen over de subsidie mogelijkheden en dat ook voor u regelen. Wat wilt u nog meer?

Klik hier voor de bijlage Kruidenrijke akkerranden 2018