Ook vandaag was het weer erg gezellig tijdens de tweede cursus Kundigen Person.
Dhr. Frank Martini heeft de cursisten weer met veel enthousiasme en kennis door de Duitse- en EU wetgeving geleid. Hij wist een prima link te maken met de Nederlandse regelgeving inzake wild hygiëne en alle daarbij geldende voorschriften.

Na de lunch werd buiten het praktijk gedeelte afgehandeld. Het was echt koud en de wind maakte dat de gevoelstemperatuur nog enkele graden lager aangaf. Omstandigheden die men ook tijdens de (druk)jacht wel kan meemaken. Frank Martini heeft het stuk damwild vakkundig ontweid en aan de hand van de organen uitleg gegeven. Daarna weer snel naar binnen bij de warme kachel. Er is daarna o.a. ruim aandacht besteed aan het vervoer van het wild naar Nederland en het belang van het koelen van het wild.

Het was weer een leerzame dag en na afloop hebben de cursisten het certificaat Kundigen Person ontvangen.

Op zaterdag 10 maart wordt de laatste cursus gegeven.


Er zijn dan 60 personen opgeleid tot Kundigen Person !!