Beste vrijwilliger,

U bent betrokken bij het landschap en u bent vrijwilliger bij één van de vrijwilligersgroepen in de buurt van Sinderen. Vindt u het leuk om dit jaar iets extra’s te doen, dan kunt u meedoen aan de cursus ‘monitoring patrijs’. De patrijs zal u dankbaar zijn!

De agrarische collectieven/ Agrarische natuurverenigingen hebben zich n.a.v. het Gelderse Actieplan Akker en Weidevogels ingezet voor de patrijs. Ze hebben hun best gedaan om op diverse locaties in Gelderland beheerovereenkomsten af te sluiten voor het aanleggen en beheren van akkerfaunaranden. Ook bij u in de buurt zullen in het voorjaar van 2018 randen worden ingezaaid voor de patrijs.

Om te kunnen beoordelen of de randen het gewenste effect hebben voor de patrijzenpopulatie is het de bedoeling om de patrijs te gaan monitoren. Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert samen met de collectieven een cursus voor vrijwilligers over het monitoren/ tellen van patrijzen. Het doel is om vrijwilligers op te leiden tot patrijzenteller. Doet u mee?

Wat wordt er van u gevraagd: – Deelname aan de cursus: 1 theorie-avond en 1 praktijkochtend – Qua tijdsinvestering betreft het 3 telrondes in het voorjaar – Aanwezigheid bij een evaluatie-avond in het najaar

Wat krijgt u ervoor: – Plezier, door het gezamenlijk uitvoeren van de tellingen – Beweging, u loopt/fietst lekker buiten in het veld – Uw vogelkennis wordt geactualiseerd – U wordt gefaciliteerd dmv het ter beschikking stellen van speakers en verrekijkers/telescopen – Inzicht in de resultaten en betrokkenheid bij het agrarisch natuurbeheer

Hierbij wordt u uitgenodigd voor de cursus over het gestructureerd tellen en vastleggen van de patrijzenstand. De cursus zal worden verzorgd door Frank Majoor van Sovon en vindt plaats op:

Theorie: dinsdag 20 februari 2018 Tijd: 20.00-22.00 uur Locatie: Buurtschapshuis Sinderen, Sinderenseweg 112, 7065 BM Sinderen

Praktijk: zaterdagochtend 3 maart Tijd: 9.00-12.00 uur

Aanmelden kan door een mail te sturen naar k.hinkamp@landschapsbeheergelderland.nl graag ook het WBE secretariaat inlichten.

Graag tot ziens!