Cursus aangeboden door VAL

Praktijkcursus hoogstamfruit snoeien.

Heeft u hoogstamfruitbomen en wilt u leren hoe u deze zelf kunt snoeien? Dan is de 1-daagse praktijkcursus op 27 januari 2018 wellicht iets voor u! Na een korte uitleg over de theorie achter het snoeien gaan alle deelnemers onder deskundige leiding van pomoloog Marcel Tross aan de slag met de praktijk.

Op veel plekken in de Achterhoek zijn nog hoogstamfruitbomen te vinden, soms als echteboomgaard en soms als enkele fruitbomen op het erf. De fruitbomen horen bij ons landschap, en vormen ook een echte aanwinst voor de natuur. Voor het behoud van fruitbomen is het wel van belang dat ze regelmatig gesnoeid worden. Veel eigenaren van boomgaarden weten alleen niet goed hoe ze dit moeten doen. Voor die mensen wordt zaterdag 27 januari 2018 van 10.00 tot uiterlijk 16.00 uur een praktische cursus gegeven.

In de cursus doet u eerst basiskennis op over de manier waarop fruitbomen groeien. Daarna kan iedereen buiten in de hoogstamboomgaard oefenen. Onder leiding van Marcel Tross leren alle deelnemers hoeveel ze moeten snoeien, welke takken weg kunnen en welke vooral niet. Deelnemers kunnen hun eigen gereedschap meenemen, daarnaast zijn een aantal stokzagen beschikbaar.

De kosten voor de 1-daagse praktijkcursus bedragen € 35,- per persoon voor leden en € 40,00 voor niet leden.

Aanmelden? Wilt u meedoen met de cursus? Dan kunt u nu alvast aanmelden via ursela@val-oudeijssel.nl, u kunt ons natuurlijk ook bellen op nummer 0315 – 63 00 02.