Zoals altijd begint deze dag met de voorbereiding ervan. Ook nu verliep dat weer prima. Alle leden van de commissie die deze dag voor de leden van onze WBE organiseren doen dit met groot enthousiasme.

Dit jaar was de indeling van het terrein bij Slootermeer iets anders dan andere jaren.De WBE wedstrijd was niet meer verspreid over het hele terrein, maar geconcentreerd op één plek. Door nu een schietpost toe te voegen en de duiven in een andere volgorde en met een extra machine erbij te laten werken, werd de wedstrijdbaan ook een compact parcours baan. Daarnaast was er een prachtige tweede parcours baan die volledig richting het water verschoten werd.

c

Onder leiding van Wapenhandelaar en erkenninghouder Harald Voskuil uit Aalten, die ook alle machines leverde, ondersteund door Herbert Bosch en alle commissieleden was er wederom een prachtige schietbaan gebouwd op locatie Slootermeer. De firma Slootermeer had de catering prima in orde en bleef tot het laatste moment iedereen van alle benodigdheden voorzien.

Wat we niet onder controle hadden was het weer! De weersverwachting was heel slecht. Wind en regen de hele dag. Helaas kwam dit keer de voorspelling ook nog uit. De schietbanen die zo aangelegd waren dat voor iedere deelnemer een groot aantal treffers mogelijk zouden moeten zijn veranderden door de harde wind in echt moeilijke kleiduivenbanen. Des te meer lof voor degenen die er toch goede resultaten behaalden.

a

Het aaltal deelnemers aan de WBE wedstrijd deelnamen was 58. Dit is beduidend lager dan voorgaande jaren. Wij vermoeden dat dit aan het erg slechte weer lag. Diverse WBE leden die er normaalgesproken altijd zijn waren er nu niet. Natuurlijk hopen we elk jaar dat er ook leden van binnen onze WBE komen die dit evenement nog niet of niet zo vaak bezocht hebben komen, maar dat was bij de huidige weersomstandigheden een utopie. Degenen die er wel waren hebben desondanks een gezellige maar ook sportieve dag gehad.
De uitdagende schietbanen, de gezelligheid onder de aanwezigen en het plezier in het kleiduiven schieten resulteerde in een behoorlijk groot aantal kleiduiven die gedurende de dag verschoten zijn. En natuurlijk in de winnaars in de diverse klassen.

Uitslag 2017:
Categorie A
1ste Rob Kamermans 21 treffers, hij won oom de WBE wisselbeker.
2e Hubert Testroet 20 treffers
3e J. Navis 19 treffers

Categorie B
1ste Rick Sloot 16 treffers
2e Teun Vredegoor 15 treffers
3e Rik Leijzer 15 treffers

Categorie C
1ste Jos Lucassen 12 treffers
2e Arjan Valk 12 treffers
3e O. Cuperi 12 treffers

b

d

e