Beste Jachtvrienden,

Gaarne wil ik even reageren op de geweldige opkomst: Kogelschieten Xanten 2017

Samen met Willy en Ruben hebben we een zaterdagmorgen georganiseerd voor de kogelschutters,met als doel om hen een unieke kans te bieden het geweer met richtmiddelen door kundige personen van Schmithüsen te laten controleren. Elke schutter kreeg volop de mogelijkheid om te schieten op bewegende wildsoorten zoals Edelhert,Damhert,Ree,Wildwijn enz.in de Schießkino.

Deze natuurgetrouwe nabootsing van een drukjacht geeft de jager een goed beeld wat hem te wachten staat en hoe daar op te reageren.Elke schutter kreeg na afloop een Nachweisstempel voor de drukjachten in Duitsland (in meerdere gebieden verplicht)

Vorig jaar zijn we de dag geëindigd met 24 schutters. Dit jaar mochten wij 35 schutters begroeten,wat een fantastische opkomst is.

We hebben verschillende schutters gevraagd naar algemene verbeterpunten,zoals data,tijdstip enz. Men is van mening dat de morgen uitstekend georganiseerd is.

Graag wil ik door middel van dit schrijven iedere kogelschutter vragen om voor volgend jaar de buks vooraf in te schieten bij Jaspers in Winterswijk om zo lange wachttijden te voorkomen.(inschieten bij Schmithüsen blijft wel mogelijk)

Over het algemeen was men zeer tevreden over de relaxte morgen,het was een gezellig komen en gaan.

Met vriendelijk jagersgroet,
Theo Pothoff

Onderstaand een kleine sfeerimpressie.

IMG_2891

IMG_2896

IMG_2890