Op zaterdag 8 april was er weer onze traditionele kraaiendag. ’s-Morgens rond 06.00 uur waren er her en der activiteiten waarneembaar in het veld. Je moet nu eenmaal vroeg uit de veren om de kraaien te kunnen verrassen. Enkelen hadden de moeite genomen om een voerplekje te maken, andere zaten bij een stukje nieuw ingezaaid graan om de roeken hier weg te houden.

Na afloop waren er 36 deelnemers die de moeite hadden genomen om de geschoten kraaien op het tableau te leggen bij de jachthut van Robert Klein Obbink in Azewijn. Robert had het weer prima voor elkaar, een broodje met een gebakken ei en een kop warme koffie wordt na zo’n lange morgen in het veld altijd erg gewaardeerd. Ook waren er broodjes met ham en kaas.

Het werd al snel een drukte van belang en iedereen kon weer eens even bijpraten en de belevenissen van die morgen met elkaar delen.

Het tableau was als volgt:
Zwarte kraai 24
Kauwen 65
Roeken 29

Grauwe gans 12
Canadese gans 1

Houtduif 3
Totaal 134 stuks, een prachtig resultaat.

Ook werden die morgen nog 10 eieren van de grauwe gans geprikt.

Opmerking: denk aan de registratie in het FRS!!

IMG-20170408-WA0005

IMG-20170408-WA0003