Wie zaterdagochtend 18 maart onderweg was in de gemeente Oude IJsselstreek, kan ze niet gemist hebben: plukjes mensen met gele en oranje hesjes, die in bermen naar zwerfafval speurden.

Het waren de vrijwilligers die meededen aan de jaarlijkse zwerfafvalinzameling. Zo’n 200 vrijwilligers o.a. leden van de scouting, buurtverenigingen, de imkersvereniging, de zwemvereniging en leden van de wildbeheereenheden Gendringen-Berg en Wisch waren die dag actief. Ook de kano vereniging Ulft was weer van de partij, zij hebben de oever van de Oude IJssel vanuit het water schoongemaakt. Allen kwamen allen al vroeg bij elkaar op de gemeentewerf in Ulft. Na het startschot en onder de klanken van de jachthoorn gingen ze van daaruit op pad in de hele gemeente.

Deze dag wordt georganiseerd door de Wildbeheereenheden Gendringen-Bergh en Wisch in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek. Een jarenlange traditie. De oogst van de dag kwam neer op 812 zakken afval en 14 aanhangwagens grof vuil uit het buitengebied.

Na afloop was er een warme kop koffie met een broodjes knakworst.
schoonmaakdag 2017

leuke poseerfoto met Peter van de Wardt
Wethouder Peter van de Wardt reikte de cheques uit, want voor elke volle zak zwerfafval was door de gemeente een bedrag beschikbaar gesteld. Een prima aanvulling voor de clubkas.