Op vrijdag 10 maart werden door zeven vrijwilligers van onze WBE het plantmateriaal voor alle projecten klaargemaakt. Alle heesters en bomen werden voorzien van een label met de naam zodat men weet welke struiken en bomen waar geplant moeten worden. Dat is altijd weer een hele klus en na afloop weet je zelfs de meeste Latijnse namen van de bomen en heesters.

Op zaterdag 11 maart zijn in het buitengebied van onze gemeente op 22 locaties mensen hard aan het werk geweest. De weergoden waren ons wel heel erg goed gezind en het werd een prachtige dag waarbij de zon zich ook vaak liet zien. Op die dag zijn er op de 22 locaties 3300 heesters, 80 bomen en 110 hoogstamfruitbomen de grond ingegaan.

Er was zelfs een groepje die eerst op de kraaien ging en daarna het geweer omruilde voor de schop en ruim 100 meter haag heeft aangeplant. Na afloop werd de dag afgesloten met een stevige erwtensoep en werd er nog even nagepraat over de succesvolle dag.

Wij kunnen stellen dat het buitengebied er weer een heel stuk mooier op is geworden.
Dank aan allen die weer geholpen hebben om ook dit project tot een succes te maken.