In het weekend van 10 en 11 maart hebben leden van de Scoutinggroep Gendringen zo’n 140 hoogstam fruitbomen gepland op een braakliggend terrein tussen Ulft en Gendringen. De scouts leerden dat bomen bijdragen aan meer zuurstof in de lucht en kwamen op het idee om zelf bomen aan te planten. Er werd contact gezocht met de bijenvereniging en de Wildbeheereenheid Gendringen-Bergh. De Gemeente Oude IJsselstreek heeft ook het project omarmd en de grond beschikbaar gesteld.

Onze wildbeheereenheid heeft al ruim 15 jaar ervaring in het aanplanten van heesters, laan- en hoogstam fruitbomen in het buitengebied. Wij konden de scouts dan ook van advies voorzien en samen met een tuinder zijn wij erin geslaagd een prachtig assortiment samen te stellen. Er werden 63 appelbomen (31 soorten), 10 kersenbomen (8 soorten), 29 pruimen/kwetsen bomen (15 soorten), 26 perenbomen (20 soorten) en 12 notenbomen (6 soorten) aangeplant. De Wildbeheereenheid Gendringen- Bergh heeft 40 hoogstamfruitbomen ter beschikking gesteld.

Ook lokale ondernemers hebben een bijdrage geleverd zoals het grondwerk en palen voorbij de bomen. Ook werd door een ondernemer 2 lindebomen, een bijenboom en een honingboom beschikbaar gesteld.
Teven worden er nog akkerranden ingezaaid. Dit in het kader van het project patrijs. De bijenvereniging zal een bijenstal plaatsen.

Een prachtig project waar wij ook onze bijdrage aan mochten leveren. En zo wordt een braakliggend terrein omgetoverd tot een heus paradijs. De bevolking van Ulft en Gendringen kan in de toekomst hier hun eigen fruit gaan plukken.

boomplant1

boomplant2

boomplant3

boomplant4