Gelre Update 6 – ledeninformatie van de Jagersvereniging provincie Gelderland

Geacht lid van de Jagersvereniging,

De tijd vliegt voorbij en het ’traditionele jachtseizoen’ ligt al weer ruim achter ons. In december schreef ik nog over terughoudendheid vanwege de – dreigende – vogelgriep. De Jagersvereniging heeft ons steeds tijdig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in deze en gelukkig zijn de gevolgen beperkt gebleven. De berichten over de wildstand waren uiteenlopend. Opvallend was het grote aantal berichten over geschoten vossen, niet alleen bij gerichte acties daartoe maar ook op gewone jachtdagen, zelf heb ik dit ook mogen ervaren. Hoe dan ook, onder de nieuwe regelgeving zullen we in de nabije toekomst tijdig beschikken over meer gegevens, van belang voor een goede evaluatie.

De grofwildjagers zijn nog volop doende het beoogde afschot binnen te halen en voor specifieke knelpunten is de afschotperiode verlengd. Voor de reeën wordt de komende tijd nader ingezet op
het verminderen van het aantal aanrijdingen. Ook in 2016 was dat met ca. 1250 stuks nog steeds zeer hoog. Op en rond 1 april a.s. staan de bekende (trend)tellingen weer op het programma en meer dan ooit breng ik het belang daarvan onder uw aandacht. Succes daarbij.
Verder lezen in de Gelre Update? Hier vindt u het volledige bericht op onze website.

Een pdf downloaden, eventueel om te printen, kan via deze link.

Met vriendelijke groet,

Wim Broens
Voorzitter provincie Gelderland
Gelderland@jagersvereniging.nl