Naar aanleiding van het bezoek bij de WBE Gendringen-Bergh heeft de VVD bij gedupteerde staten aandacht gevraagd voor het gebruik van wildspiegels.

Aanrijdingen Door de grote aantallen wilde dieren en de grote hoeveelheid verkeersbewegingen vinden er in ons land veel aanrijdingen plaats tussen wilde dieren en auto’s en treinen. VVD Statenlid Anja Prins: “Per jaar worden gemiddeld 6.300 aanrijdingen tussen auto’s en grote dieren geregistreerd. Het geschatte werkelijke aantal aanrijdingen ligt rond de 10.000, omdat niet iedere aanrijding wordt gemeld.” Het gaat hierbij om botsingen met grote hoefdieren zoals reeën, herten en wilde zwijnen. De impact van een botsing is altijd groot: zowel voor mens als dier. Dieren raken in veel gevallen zwaar gewond en per jaar komen gemiddeld twee personen om het leven door een aanrijding met wild.

Verder lezen kan hier