Zaterdagochtend 10 december heeft het provinciaal bestuur Gelderland van de Jagersvereniging een VVD delegatie te gast gehad in de WBE Gendringen-Bergh.

Vanuit de VVD waren aanwezig:

• Jan Markink, Gedeputeerde
• Hans de Haan, Fractievoorzitter
• Bastiaan Meerburg, Statenlid / woordvoerder landbouw en natuur, wildbeheer
• Frederik Peters, Statenlid
• Bert van Bijsteren, Aspirant-Fractielid
• Birkitta Kortes, Fractiemedewerker
• Richard de Lange, Fractievoorzitter VVD Oude IJsselstreek

Samen met bestuur van de WBE Gendringen-Bergh praten provinciaal bestuurder John Bakker en Regiomanager Ger van Hout met de VVD-afvaardiging over jacht, natuur en landbouw in Gelderland.

Veel waardering is er voor het goede werk wat de jagers in het algemeen en de WBE’s in het bijzonder doen. De door ons gegeven presentaties gaven een goede indruk van het werk wat wij allen als vrijwilligers doen in het veld en dat de Jager dit allemaal mogelijk maakt. Onbetaald en vol passie. Na de presentaties was er een rondrit waar gestopt werd bij de diverse akkerranden projecten, een bedrijfsbezoek aan een landbouwer en werd het belang van Benutten, Beheren en Beschermen nog eens duidelijk gemaakt.

Het was een constructief overleg waarin wij als (Provinciale) Jagersvereniging ons duidelijk hebben kunnen profileren en gelijk een goed contact hebben kunnen opbouwen. Wij allen hadden zeker de indruk gekregen dat de VVD-afvaardiging echt luisterde en onze input straks bij de Natuurvisie 2017 zal meenemen. Kortom een geslaagde dag met speciale dank aan de WBE Gendringen-Bergh voor hun super gastvrijheid en hulp bij het organiseren.

image002

image004

image006

image008