Op vrijdag 11 en zaterdag 12 november vond de derde winterfair op Engbergen plaats. Het weer wilde in de dagen voorafgaand aan het evenement niet erg meewerken. De vele vrijwilligers moesten de regen trotseren om alles toch nog op tijd klaar te krijgen. Op de dagen zelf was het droog, het vroor zelfs een paar graden, maar daar lieten de mensen zich gelukkig niet door weerhouden.

Zo’n tien duizend mensen hebben de winterfair op deze twee dagen bezocht. Een geweldig succes voor de organisatoren.

Het bos was weer prachtig uitverlicht. Men slaagt er elk jaar in om een ander thema te bedenken.

Er was zelfs een klein dorpje gemaakt en een kerkje mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Ik heb nog even gezocht naar het café maar kon deze niet vinden.  Toch waren er voldoende plekjes waar je iets kon eten of drinken.

Ook onze wildbeheereenheid was weer van de partij. Zeer velen hebben onze stand bezocht, we hebben uitleg kunnen geven over jacht- beheer en schadebestrijding en hun vragen kunnen beantwoorden. De opgezette dieren i n de vitrinekasten werden veelvuldig bekeken. “Is een steenmatter zo groot” nu kon men deze een van dichtbij bekijken. De grote beer (even geleend van Biotopwildpark Anholter Schweiz in Duitsland) trok veel belangstelling. De dames mochten de beer  even knuffelen of er mee op de foto.

Ook hadden we een proeverij opgezet, rijst met een wildgoulash  (reewild, edelhert of wildzwijn) kon men eens proberen. Ook was er toast met gerookte ganzenborst. Hiervan hebben honderden mensen gebruik gemaakt.  “Het was toch wel erg lekker” een compliment voor onze kok welke we bij deze graag willen doorgeven (Partycentrum Jan Terhorst uit Netterden).

img_2515 img_2520