Op zondag 6 november werd de jaarlijkse Hubertusviering gehouden in de Martinuskerk te Megchelen. Deze bijzondere viering werd begeleid door het koor St. Cecilia en de jachthoorn blaasgroep van de WBE Gendringen-Bergh.

De kerk was uitgebreid en fantastisch aangekleed met prachtige bomen en struiken in geweldige herfstkleuren die passen bij de tijd van het jaar. Voorganger diaken Cor Peters zei in zijn openingstoespraak: ‘Het lijkt net als of we buiten in het bos in het bos zijn.’ Tevens zijn de honden net zo welkom als de mensen zelf.

Deze oecumenische viering was goed bezocht met een bezoekers aantal van circa 270 mensen.

We hebben in deze viering nagedacht over wat de schepper ons gegeven heeft en hoe zorgvuldig wij jagers en natuurliefhebbers daar mee om moeten gaan. Na de viering mochten zowel mens als dier de Hubertuszegen in ontvangst nemen van diaken Peters.

Na afloop van de viering was er nog gelegenheid om na praten in zaal Ter Voert onder het genot van een kop koffie of kom wildsoep.

Volgend jaar zal de Hubertusviering wederom georganiseerd worden op de zelfde locatie en dan wel op de volgende datum en tijd: 5 november om 10.00.

 

foto-st-hubertusviering-2016 img_2557

_mg_3706 _mg_3718 012